Voordelen wegen zwaarder dan risico’s van pediatrisch COVID-19-vaccin, in tegenstelling tot berichten die VAERS-gegevens misbruiken

Rihanna Chihuaque, 7, ontvangt op 12 november in Chicago een COVID-19-vaccin bij Arturo Velasquez Institute. Foto door Scott Olson/Getty Images

Een woordvoerder van de FDA zei tegen Reuters dat het agentschap het “helemaal oneens” is met die analyse, en zegt dat er geen bewijs is dat suggereert dat het aantal gerapporteerde sterfgevallen tot “zo’n grote mate” wordt onderschat.

De VAERS-website erkent dat onderrapportage een beperking is voor dit systeem. De “mate van onderrapportage varieert echter sterk.” Kleine bijwerkingen, zoals pijn op de injectieplaats, worden vaak niet gemeld. “Aan de andere kant zullen waarschijnlijk meer ernstige en onverwachte medische gebeurtenissen worden gemeld dan kleine, vooral wanneer ze zich kort na vaccinatie voordoen, zelfs als ze toevallig zijn en verband houden met andere oorzaken”, aldus de VAERS-website. zegt.

Rogers zei dat hij rapporten gebruikte van 128 dodelijke slachtoffers in VAERS voor de leeftijd van 12 tot 24 jaar, omdat er geen gegevens zouden zijn voor kinderen van 5 tot 11 jaar omdat het vaccin net was goedgekeurd voor die leeftijdsgroep.

Toen we op 23 november de VAERS-database doorzochten, vonden we 30 meldingen van sterfgevallen voor de leeftijdsgroep 6 tot 17 en nog eens 124 meldingen voor de leeftijdsgroep 18 tot 29. Maar zoals we al zeiden, de VAERS-rapporten zijn niet geverifieerd en iedereen is aangemoedigd om elke gebeurtenis na de vaccinatie te melden, zelfs als het onduidelijk is of er een verband is met het vaccin. Als voorbeeld hiervan waren twee van de sterfgevallen in de leeftijdsgroep van 6 tot 17 jaar zelfmoorden.

“Alleen omdat iemand de dood meldt, wil nog niet zeggen dat het vaccin de dood heeft veroorzaakt. Dus we gebruiken VAERS niet om sterftecijfers of iets met betrekking tot overlijden te bepalen, “een CDC-woordvoerder vertelde ons eerder.

Wanneer een overlijden wordt gemeld, onderzoekt de CDC aan de hand van medische dossiers, autopsierapporten en overlijdensakten. Bijvoorbeeld de CDC zegt, “Een beoordeling van rapporten wijst op een oorzakelijk verband tussen het J&J/Janssen COVID-19-vaccin en TTS, een zeldzame en ernstige bijwerking – die bloedstolsels met lage bloedplaatjes veroorzaakt – die heeft geleid tot of rechtstreeks heeft bijgedragen aan zes bevestigde sterfgevallen.” Vanaf 17 november zijn er in de VS meer dan 16,2 miljoen doses van het J&J-vaccin toegediend

Trombose met trombocytopeniesyndroom, of TTS, heeft voornamelijk getroffen vrouwen tussen de 18 en 49 jaar, en is met geen van beide mRNA-vaccins geïdentificeerd.

Op 24 november waren er meer dan 196 miljoen Amerikanen volledig zijn ingeënt.

Andere factcheckers heb geschreven wat betreft soortgelijke beweringen die VAERS-gegevens misbruiken om te beweren dat het vaccin meer kinderen zal doden dan COVID-19. CDC-woordvoerder Martha Sharan vertelde Reuters voor een verhaal van 16 november: “Tot op heden zijn er geen bevestigde gevallen die meldingen van overlijden bij kinderen na COVID-19-vaccinatie koppelen aan het COVID-19-vaccin.”

terwijl no kinderen in de proef ontwikkelden myocarditis of pericarditis, de CDC en FDA zullen deze aandoening controleren, zoals we hebben uitgelegd. Ze hebben plaatsgevonden op bijzonder gelegenheden na vaccinatie met het volwassen vaccin van Pfizer/BioNTech, vooral bij jonge volwassenen en mannelijke adolescenten, zegt de CDC.

Het risico is waarschijnlijk lager bij jongere kinderen, aangezien klassieke myocarditis minder vaak voorkomt bij jongere kinderen en vaccingerelateerde myocarditis minder vaak voorkomt bij 12- tot 15-jarigen dan bij 16- tot 29-jarigen. Bovendien bevat het pediatrische Pfizer/BioNTech COVID-19-vaccin een derde van het mRNA in de formulering voor volwassenen en tieners. Of en hoe vaak vaccingerelateerde myocarditis bij kinderen voorkomt, zal onbekend blijven totdat meer kinderen worden gevaccineerd.

Aantal nodig om te vaccineren

Als onderdeel van zijn foutieve berekeningen maakt Rogers ook onjuiste beweringen over een statistiek die bekend staat als het aantal vaccinaties, of het aantal vaccinaties dat moet worden gegeven om een ​​enkele uitkomst te voorkomen, zoals een COVID-19-geval, ziekenhuisopname of overlijden.

In zijn berichten beweert hij ten onrechte dat de CDC verplicht is om NNV te gebruiken, volgens een agentschapsdocument.

“Your move CDC – in uw eigen Guidance-document staat dat u dit nummer moet verstrekken”, zei hij schreef.

Maar de aangehaalde document bepaalt niet dat NNV moet worden gebruikt, alleen dat het mag worden gebruikt. En in feite wijst het document op enkele nadelen van het gebruik van de figuur.

“NNV om een ​​geval van een bepaalde infectiegerelateerde sequela te voorkomen, kan intuïtief zijn voor medisch opgeleide besluitvormers, maar omvat mogelijk niet alle uitkomsten met betrekking tot besluitvorming en omvat mogelijk niet alle aspecten van een ziektesysteem”, staat er, ” zoals bijwerkingen of in sommige gevallen voordelen die optreden als gevolg van indirecte of groepsimmuniteitseffecten.”

Een CDC-woordvoerder vertelde ons dat volgens het Raadgevend Comité voor immunisatiepraktijken van de CDC Handvest, omvatten aanbevelingen voor vaccins die in de Verenigde Staten worden gebruikt tal van factoren, waaronder ziekte-epidemiologie, vaccinveiligheid, werkzaamheid en effectiviteit van vaccins, kwaliteit van het bewijsmateriaal, economische analyses en implementatiekwesties.

“Het aantal dat nodig is om te vaccineren (of NNV) is een methode om het ‘voordeel’ te helpen beoordelen en presenteren in een baten-risicoanalyse, maar volgens de ACIP-richtlijnen voor economische analyses is dit slechts een van de vele uitkomsten die kunnen worden beoordeeld, afhankelijk van de specifieke beleidsvraag in overweging”, zei ze in een e-mail. “CDC heeft vaak een meer alomvattende benadering gebruikt bij het analyseren en presenteren van de baten-risicoverhouding van de door de FDA geautoriseerde en goedgekeurde COVID-19-vaccins, een die niet beperkt is tot alleen NNV.”

De CDC presenteerde een kort NNV-analyse als onderdeel van de grotere bespreking van de risico’s en voordelen van het Pfizer/BioNTech-vaccin voor kinderen van 5 tot 11 jaar tijdens de vergadering van de adviescommissie van 2 november, zoals Rogers erkende in een update van zijn artikel.

In die analyse zouden, afhankelijk van het niveau van overdracht van SARS-CoV-2, 9 tot 26 kinderen moeten worden gevaccineerd om één COVID-19-geval te voorkomen; 2.213 tot 8.187 kinderen zouden moeten worden gevaccineerd om een ​​ziekenhuisopname met COVID-19 te voorkomen; en 3.777 tot 11.226 kinderen zouden moeten worden gevaccineerd om een ​​geval van MIS-C, of multisysteem-inflammatoir syndroom bij kinderen.

Rogers stelt dat die schattingen “los staan ​​van de werkelijkheid”, maar citeert een schatting voor NNV bij volwassenen die een heruitgegeven versie van een artikel dat ingetrokken.

Zoals we schreven voordat, wanneer wordt uitgelegd waarom het oorspronkelijke artikel gebrekkig was, kan het problematisch zijn om alleen op NNV te vertrouwen omdat het sterk afhankelijk is van bepaalde factoren, waaronder het gebruikte tijdsbestek.

Jeffrey Morris, directeur van de afdeling biostatistiek aan de Universiteit van Pennsylvania, vertelde ons dat korte tijdsbestekken de voordelen enorm kunnen onderschatten; andere maatregelen ter preventie van pandemie, zoals fysieke afstand, kunnen ook van invloed zijn op het aantal. En het succes van een vaccin zal de statistiek slechter doen lijken. Morris noemde het ‘een extreem gebrekkige maatregel’.

Een andere NNV-schatting die Rogers aanhaalt, komt voort uit een correspondentie voorgelegd aan BMJ, voorheen bekend als het British Medical Journal, van een gepensioneerde kinderarts in Cooperstown, New York.

Het tijdschrift voegde een redactioneel bericht voor lezers toe waarin werd verduidelijkt dat het een online opmerking van een derde partij was en geen artikel in het tijdschrift, en voegde eraan toe dat het “op een misleidende manier op bepaalde websites en sociale media wordt toegeschreven”.

Zelfs als de NNV-cijfers voor ziekenhuisopname of overlijden hoog lijken voor kinderen, is er geen overeengekomen drempel voor het interpreteren van wat te hoog is, zoals een overzichtsartikel over de metriek verklaart. De review merkt ook op dat het moeilijk is om vanuit NNV’s te generaliseren, omdat ze zo specifiek zijn voor bepaalde omstandigheden, en zegt dat de meeste NNV’s “geen rekening houden met indirecte of dynamische effecten van vaccins, die vaak significant zijn.”

Zowel de CDC als de FDA hebben, samen met hun externe overeenkomstige adviescommissies, de risico’s en voordelen van het Pfizer/BioNTech pediatrische COVID-19-vaccin geëvalueerd, zoals ze nu worden begrepen, en hebben vastgesteld dat de voordelen opwegen tegen de risico’s.

in zijn baten-risicobeoordeling, ging de FDA ervan uit dat het percentage myocarditis bij gevaccineerde kinderen van 5 tot en met 11 jaar hetzelfde zou zijn als bij kinderen van 12 tot 15 jaar oud, wat het risico waarschijnlijk zou overschatten. In verschillende scenario’s ontdekte het dat het vaccin meer slechte resultaten van COVID-19 voorkomt dan het veroorzaakt, behalve in een scenario waarin de overdracht tot het dieptepunt van juni daalt – net voordat delta de dominante variant in de VS In dat geval liet het FDA-model meer ziekenhuisopnames zien als gevolg van vaccingerelateerde myocarditis dan ziekenhuisopnames die werden voorkomen door COVID-19. De FDA zei echter dat de voordelen in dat scenario nog steeds opwegen tegen de risico’s, omdat vaccingerelateerde myocarditis meestal minder ernstig is dan typische myocarditis.

Geen van beide instanties heeft geconcludeerd dat het pediatrische COVID-19-vaccin meer kinderen zal doden dan het zal redden. Integendeel, hun analyses suggereren dat het vaccin kinderen ten goede zal komen, en met name veel van de experts betrokken bij het beschikbaar stellen van de opnamen, samen met anderen, hebben gezegd dat ze graag hun eigen kinderen en kleinkinderen willen vaccineren.

Opmerking van de uitgever: SciCheck’s COVID-19/vaccinatieproject wordt mogelijk gemaakt door een subsidie ​​van de Robert Wood Johnson Foundation. De stichting heeft geen controle over onze redactionele beslissingen, en de standpunten die in onze artikelen worden geuit, weerspiegelen niet noodzakelijk de standpunten van de stichting. Het doel van het project is om de blootstelling aan nauwkeurige informatie over COVID-19 en vaccins te vergroten, terwijl de impact van verkeerde informatie wordt verminderd.

bronnen

Geselecteerde bijwerkingen gemeld na COVID-19-vaccinatie.” CDC. Geraadpleegd op 24 november 2021.

VAERS-gegevens.” HHS. Geraadpleegd op 24 november 2021.

MacDonald, Jessica. “Een gids voor het pediatrische COVID-19-vaccin van Pfizer/BioNTech voor kinderen 5-11.” FactCheck.org. 5 november 2021.

FDA keurt Pfizer-BioNTech COVID-19-vaccin goed voor gebruik in noodgevallen bij kinderen van 5 tot en met 11 jaar.” Persbericht. FDA. 29 okt 2021.

Fact Check-VAERS-gegevens suggereren niet dat COVID-19-vaccins 150.000 mensen hebben gedood, zoals analyse beweert.” Reuters. 4 okt 2021.

“Gids voor het interpreteren van VAERS-gegevens.” HHS. Geraadpleegd op 24 november 2021.

MacDonald, Jessica. “Instagram-bericht maakt ongeldige vergelijking tussen COVID-19 en griepvaccins.” FactCheck.org. 19 februari 2021.

COVID-gegevenstracker.” CDC. Geraadpleegd op 24 november 2021.

Leidraad voor gezondheidseconomische studies gepresenteerd aan de Adviescommissie voor:

Immunisatiepraktijken (ACIP), update 2019.” CDC. 11 okt 2019.

Grusich, Kate. CDC public affairs medewerker. E-mail verzonden naar FactCheck.org. 24 nov 2021.

ACIP-presentatiedia’s: vergadering van 2-3 november 2021.” CDC. Geraadpleegd op 24 november 2021.

Fichera, Angelo. “Gebrekkig document over COVID-19-vaccins, sterfgevallen verspreiden zich wijd voordat ze worden ingetrokken.” 2 juli 2021.

Cunningham, Allan S. “Snelle respons: Covid-19-vaccinkandidaat is niet indrukwekkend: NNTV ligt rond de 256.” BMJ. 13 nov 2020.

Ahmed, Hashim et al. “Hoe en waarom onderzoekers het aantal dat nodig is om te vaccineren gebruiken om de besluitvorming te informeren – een systematische review.” Vaccin. 4 februari 2015.

FDA Briefing Document, Vaccins and Related Biological Products Advisory Committee Meeting 26 oktober 2021. FDA.

Vaccinexpert: iedereen in het FDA-panel zou zijn eigen kind vaccineren.” CNN. 9 november 2021.

MacDonald, Jessica. “Pfizer/BioNTech’s COVID-19-vaccinformulering aangepast om de stabiliteit te verbeteren.” FactCheck.org. 19 nov 2021.

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *