Indonesië bereikt hoogste aantal COVID-gevallen in 3 maanden: Live | Coronavirus pandemie Nieuws - Market News
Home » Indonesië bereikt hoogste aantal COVID-gevallen in 3 maanden: Live | Coronavirus pandemie Nieuws
Covid-19

Indonesië bereikt hoogste aantal COVID-gevallen in 3 maanden: Live | Coronavirus pandemie Nieuws

Indonesië bereikt hoogste aantal COVID-gevallen in 3 maanden: Live |  Coronavirus pandemie Nieuws

Indonesië heeft 1.054 nieuwe gevallen van COVID-19 gemeld – de hoogste dagelijkse toename in drie maanden – in dezelfde week dat de regering haar vaccin-boosterprogramma voor het grote publiek startte.

Een nieuwe Britse studie zei dat ongeveer een derde van de mensen die besmet zijn met het coronavirus nog steeds besmettelijk zijn na een quarantaine van vijf dagen.

De onderzoekers van de University of Exeter Medical School in Engeland ontdekten ook dat één op de 10 mensen na een quarantaine van 10 dagen nog steeds besmettelijk kan zijn. Sommige mensen behielden deze niveaus tot 68 dagen, aldus de wetenschappers.

Elders hebben de Verenigde Staten hun richtlijnen voor Amerikanen herzien voor het dragen van maskers ter bescherming tegen het coronavirus, waarbij wordt aanbevolen om “het meest beschermende masker dat je kunt” aan te trekken, terwijl ze niet langer pleiten voor landelijk gebruik van N95-ademhalingstoestellen.

Hier zijn de laatste updates voor zaterdag:


Duizenden protesteren in Wenen tegen verplichte vaccinatie

Duizenden mensen gingen de straten van de Oostenrijkse hoofdstad op om te protesteren tegen de plannen van de regering om de volgende maand de verplichte COVID-19-vaccinaties in te voeren.

“De regering moet weg!” menigte scandeerde tijdens een bijeenkomst in het centrum van Wenen in wat een routinematig zaterdagevenement is geworden.

Het Parlement zal volgende week stemmen over de kwestie, die het land heeft gepolariseerd naarmate het aantal gevallen van coronavirus toeneemt.

In november kondigde de regering een vierde nationale afsluiting aan en zei dat het vaccinaties verplicht zou stellen voor alle Oostenrijkers, het eerste land van de Europese Unie dat dit zou doen.


India verlengt verbod op openbare evenementen in verkiezingsstaten naarmate COVID-gevallen toenemen

De Indiase verkiezingscommissie heeft haar verbod op politieke bijeenkomsten en roadshows in vijf staten verlengd vanwege de toenemende COVID-19-gevallen in het land.

Het verbod, dat loopt tot 22 januari, sluit evenementen van politieke partijen binnenshuis uit van minder dan 300 mensen, of op 50 procent van de capaciteit van een locatie, zei de waakhond in een verklaring.

India meldde de afgelopen 24 uur 268.833 nieuwe gevallen van coronavirus, wat het totale aantal op 36,84 miljoen brengt, volgens gegevens van het federale ministerie van Volksgezondheid. Het aantal sterfgevallen als gevolg van COVID-19 is met 402 gestegen tot 485.752.

Een vrouw krijgt een boosterdosis Covaxin, een vaccin tegen coronavirusziekte (COVID-19), vervaardigd door Bharat Biotech, in een vaccinatiecentrum in New Delhi, India, 10 januari 2022 [Adnan Abidi/Reuters]

Turkije heft PCR-vereiste op voor niet-gevaccineerde in sommige gebieden

Turkije zal niet langer van niet-gevaccineerde personen eisen dat ze een PCR-test voor COVID-19 ondergaan voordat ze vliegtuigen, bussen of ander vervoer gebruiken, of voordat ze evenementen zoals concerten, toneelstukken of films bijwonen, zei het staatsbedrijf Anadolu Agency.

Onder verwijzing naar het ministerie van Binnenlandse Zaken zei Anadolu dat niet-gevaccineerde ambtenaren, werknemers uit de particuliere sector en schoolpersoneel ook geen PCR-test hoeven te doen.

De CEO van Turkish Airlines, Bilal Eksi, zei afzonderlijk op Twitter dat de luchtvaartmaatschappij geen PCR-tests op binnenlandse vluchten zal vereisen.

Vertaling: In overeenstemming met de beslissing van onze bevoegde autoriteiten, is de PCR-TEST-vereiste verwijderd voor al onze passagiers op binnenlandse vluchten. De HES-code indienen [contact tracing system] zal voldoende zijn.


Stad Peking meldt eerste lokale Omicron-zaak

De Chinese hoofdstad Peking heeft volgens staatsmedia haar eerste lokaal overgedragen infectie van de zeer overdraagbare Omicron-coronavirusvariant gemeld, slechts enkele weken voor de organisatie van de Olympische Winterspelen.

Laboratoriumtests vonden “mutaties die specifiek zijn voor de Omicron-variant” in de persoon, vertelde Pang Xinghuo, een ambtenaar bij de ziektebestrijdingsautoriteit van de stad, op een persconferentie.

Ambtenaren hebben het wooncomplex en de werkplek van de besmette persoon verzegeld en 2.430 monsters verzameld voor testen van mensen die verbonden zijn met de twee locaties, zei een districtsfunctionaris van Haidian.


Indonesië meldt hoogste aantal dagelijkse COVID-19-gevallen in 3 maanden

Indonesië meldde 1.054 nieuwe COVID-19-gevallen, de hoogste dagelijkse toename in drie maanden, terwijl de regering zich schrap zet voor een nieuwe golf van coronavirusinfecties die wordt veroorzaakt door de verspreiding van de Omicron-variant.

‘s Werelds vierde meest bevolkte land worstelde in juli met een verwoestende tweede golf van infecties, aangedreven door de verspreiding van de Delta-variant.

Het dagelijkse aantal gevallen daalde in december tot ongeveer 200, voordat ze deze maand stegen door berichten over lokale overdracht van de Omicron-variant.

“Er is lokale overdracht gevonden en Jakarta is een infectiecluster geworden”, zei minister van Volksgezondheid Budi Gunadi Sadikin zaterdag in een verklaring. “We moeten coördineren met de regionale overheid om de mobiliteit aan te scherpen en gezondheidsprotocollen te versterken, boostervaccinaties te (geven) en gezondheidsfaciliteiten te versterken.”


Verpleegster uit Palermo gearresteerd vanwege nepvaccinaties

Volgens de Italiaanse politie is een verpleegster in Palermo gearresteerd omdat ze zou doen alsof ze een getrouwd stel heeft ingeënt en van een collega een nepvaccinatie heeft gekregen.

De vrouw, die werkte in het vaccinatiecentrum “Fiera del Mediterraneo” in de Siciliaanse stad, werd onder huisarrest geplaatst en beschuldigd van het uitgeven van valse certificaten en het verspillen van openbare goederen.

Het volgde op een onderzoek dat in december leidde tot de aanhouding van een andere verpleegster in hetzelfde vaccincentrum. Het onderzoek naar de vraag of andere verpleegsters nepvaccins hebben afgegeven, gaat door.

De arrestatie van zaterdag kwam slechts enkele dagen nadat een verpleger werd gearresteerd in de Italiaanse stad Ancona, beschuldigd van het voorwenden van vaccins in ten minste 50 mensen in ruil voor steekpenningen.


Een man met een spuit in zijn rechterhandEen gezondheidswerker van ASL Roma 1 houdt een spuit vast met een dosis van een COVID-19-vaccin [File: Guglielmo Mangiapane/Reuters]

Filippijnen bevestigt overdracht van Omicron . door de gemeenschap

Het Filippijnse ministerie van Volksgezondheid heeft de lokale verspreiding van de Omicron-coronavirusvariant rond Manilla bevestigd, aangezien infecties voor de derde dag op rij een recordhoogte bereikten.

“We zien overdracht van de Omicron-variant door de gemeenschap in de hoofdstedelijke regio”, vertelde ondersecretaris van Volksgezondheid Maria Rosario Vergeire tijdens een openbare briefing.

Het ministerie meldde zaterdag 39.004 nieuwe COVID-19-infecties, terwijl actieve gevallen ook een record bereikten, namelijk 280.813.


De besmettelijkheid van COVID kan langer dan vijf dagen aanhouden: Studie

Na een quarantaine van vijf dagen is volgens nieuwe gegevens ongeveer een derde van de mensen die besmet zijn met het coronavirus nog steeds besmettelijk.

PCR-tests detecteren virusdeeltjes, maar kunnen niet zeggen of ze infectieus zijn of slechts inactieve overblijfselen.

“Na vijf dagen vertoonde 30 procent van de mensen nog steeds klinisch relevante niveaus van potentieel actief virus”, zei onderzoeksleider Lorna Harries van de University of Exeter Medical School in Engeland.

Na een quarantaine van 10 dagen is één op de tien mensen mogelijk nog steeds besmettelijk. Sommige mensen behielden deze niveaus tot 68 dagen, aldus de onderzoekers.


Gebruikers van e-sigaretten riskeren meer symptomen van COVID

Volgens een nieuwe studie hebben gebruikers van e-sigaretten die besmet zijn met het coronavirus meer kans dan geïnfecteerde niet-vapers om symptomen van COVID-19 te ervaren.

De onderzoekers vergeleken 289 vapers met 1.445 mensen van dezelfde leeftijd en hetzelfde geslacht die geen tabak verdampten of rookten, die allemaal positief waren getest op het coronavirus op PCR-tests.

Vergeleken met geïnfecteerde niet-vapers en na rekening te hebben gehouden met de andere risicofactoren van de deelnemers, ondervonden geïnfecteerde vapers hogere percentages pijn op de borst of beklemming, koude rillingen, pijn in het lichaam, hoofdpijn, problemen met geur en smaak, misselijkheid, diarree en een licht gevoel in het hoofd, zei de studie gepubliceerd in het Journal of Primary Care & Community Health.


Djokovic keert terug naar detentie terwijl hij vecht tegen deportatie naar Australië

Novak Djokovic is teruggekeerd naar detentie in Australië nadat de autoriteiten zijn visum voor de tweede keer hadden verscheurd en de niet-gevaccineerde tennisser een bedreiging voor het publiek hadden verklaard.

‘S Werelds best gerangschikte speler had zich zaterdag om ongeveer 08.00 uur lokale tijd (vrijdag 21:00 GMT) overgegeven aan officials in Melbourne voor een interview, na een gerechtelijk bevel uitgevaardigd op vrijdagavond.

Lees verder hier.

twee mannen in een auto worden gefotografeerdDjokovic zit achter in de auto en arriveert bij een immigratiedetentiehotel in Melbourne [Channel 9 via AP]

Antivaccinatiedemonstranten verzamelen zich in het centrum van Sydney

Honderden demonstranten hebben door het centrum van Sydney gemarcheerd als onderdeel van een demonstratie tegen COVID-19-vaccinaties voor kinderen.

Demonstranten zwaaiden met vlaggen en droegen spandoeken terwijl ze door de straten van de stad liepen.

Sommigen hebben zichzelf uitgedost in Servische vlaggen, schijnbaar ter ondersteuning van de geplaagde tennisster Novak Djokovic, die wordt bedreigd met uitzetting uit het land terwijl hij wil deelnemen aan de Australian Open in Melbourne.


Mexico ziet nepversies van COVID-19-medicijn

Mexico ziet naar verluidt de zwarte markt of nepversies van molnupiravir te koop circuleren, slechts een week nadat de autoriteiten het medicijn hadden goedgekeurd voor de behandeling van mensen met een risico op ernstige COVID-19, aldus persbureau The Associated Press.

Het nieuws komt op het moment dat het land een nieuw dagelijks record van 44.293 nieuwe gevallen plaatste.

Volgens officiële gezondheidsgegevens zijn in Mexico 301.107 mensen overleden aan COVID-19.


Een vrouw zet een gezichtsmasker opEen verpleegster trekt een nieuw N95-masker op omdat er inkepingen achterblijven van een ander masker dat ze net had verwijderd in het Harborview Medical Center in Seattle [Elaine Thompson/AP Photo]

Omicron verspreidt zich naar de stad in het zuiden van China, grenzend aan Macau

De Zuid-Chinese stad Zhuhai heeft openbare busroutes opgeschort nadat ze had aangekondigd daar ten minste zeven gevallen van de zeer overdraagbare Omicron-coronavirusvariant te hebben gedetecteerd en inwoners had gewaarschuwd de stad niet te verlaten.

De kustplaats, die grenst aan het gokcentrum Macau, zei vrijdag laat dat Omicron was ontdekt bij een licht zieke en zes asymptomatische patiënten na het starten van massale testen vanwege een geval in een naburige stad.

China vecht tegen een golf van uitbraken van coronavirus, waaronder verschillende van de Omicron-variant, waardoor miljoenen mensen strikt worden afgesloten terwijl het land de waakzaamheid tegen het virus opvoert voorafgaand aan de Olympische Winterspelen in Peking volgende maand.


Omicron-golf zorgt voor tekort aan gezondheidswerkers in Brazilië

Gezondheidscentra in Brazilië hebben te maken met aanzienlijke personeelstekorten te midden van de laatste golf van gevallen van coronavirus, veroorzaakt door de zeer besmettelijke Omicron-variant.

In Sao Joao de Meriti, buiten Rio de Janeiro, moeten de autoriteiten zich aanpassen met maar liefst 40 procent van het medisch personeel met verlof vanwege COVID-19.

Vrijdag laat meldde Brazilië 112.286 nieuwe gevallen van coronavirus in de afgelopen 24 uur en 251 COVID-19-sterfgevallen, zei het ministerie van Volksgezondheid, waardoor het totale aantal gevallen op bijna 23 miljoen kwam en het dodental op minstens 620.796 sinds het begin van de pandemie.


Alle updates lees je vanaf 14 januari hier.


Verpleegkundige bukken over een ziekenhuisbedEen verpleegster verzorgt een COVID-patiënt in de acute zorgafdeling van Harborview Medical Center in Seattle [Elaine Thompson/AP Photo]